Site Kullanım Koşulları ve Gizlilik Politikası

Site Kullanım Koşulları ve Gizlilik Politikası’nı inceleyin.

SİTE KULLANIM KURALLARI VE GİZLİLİK POLİTİKASI

KF BİLGİ TEKNOLOJİLERİ SANAYİ ve TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ’ne (bundan sonra kısaca “Karavan Forum” olarak anılacaktır) ait www.karavanforum.com ana web sitesi ve alt internet adresleri ile IOS, Android uygulamaları ve geliştirilmiş veya geliştirilebilecek diğer işletim sistemleri de dahil olmak üzere Karavan Forum’un herhangi bir hizmet sağladığı çevrimiçi veya çevrimdışı herhangi bir dijital platformda (tüm mecralar birlikte “Platform” olarak anılacaktır) Karavan Forum’un Üyeleri, İçerik Yazarları, Tedarikçiler, Reklam Verenler, Tesisler de dahil olarak Platform’u ziyaret eden ve/veya Platform üzerinden işlem yapan her türlü Kullanıcı’nın (Bundan sonra kısaca “Kullanıcı veya Kullanıcılar” olarak anılacaktır.) Platform’u genel kullanım şartları, bununla ilgili genel kurallar ve yasal sorumlulukları içeren işbu Site Kullanım Kuralları ve Gizlilik Politikası’nı okuması tavsiye edilir.

  1. Belirtilen şartların sizin için uygun olmaması halinde lütfen Platform ve eklentilerini kullanmayınız. Platform’u kullanarak ve/veya kişisel bilgilerinizin yer alacağı formları doldurarak bu sayfalarda yazılı şartları kabul etmiş sayılmaktasınız.
  2. Karavan Forum’un herhangi bir ihbarda bulunmaksızın ve herhangi bir sebep göstermeksizin Sözleşme ve Platform üzerinden yayınladığı sair koşulları gerekli gördüğü durumda tek taraflı olarak değiştirme, bunlara ilavede bulunma, yenileme ve Platform ve hizmetlerin konu, kapsam ve içeriğini değiştirme, yayınını durdurma hakkı saklıdır. Karavan Forum tarafından Platform, hizmetler ve sair koşullar üzerinde yapılan değişiklikler Platform’da yayınlandığı tarihte yürürlüğe girecek olup, bu tarihte Kullanıcı güncel koşulları kabul etmiş addedilir.
  3. İşbu Site Kullanım Kuralları ve Gizlilik Politikası tüm Kullanıcı’lara açıktır. Platform’da verilen hizmetler, Platformda gezinmek ve üyelik aksi belirtilmedikçe ücretsizdir.
  4. Kullanıcı, Karavan Forum’un bariz kusurlar dizgi yanlışları dahil ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere Platform’da yer alan içerikteki herhangi bir hatadan, Platform’daki herhangi bir arıza, onarım, iyileştirme veya bakım çalışmaları vb. kaynaklanan herhangi bir kesintiden, kusurlu, yanıltıcı veya gerçek dışı bilgilerden veya bilgilerin iletilmemesinden sorumlu olmadığını kontrol etmektedir.
  5. Platform üzerinden Platform’a kayıtlı hizmet ve ürün sağlayıcıların (bundan sonra kısaca “Tedarikçiler” olarak anılacaktır) sunacağı ürün/mal/hizmetlere ilişkin olarak Karavan Forum’un herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.
  6. Kullanıcı’nın Paltform’a içerik ekleyebilmesi, içeriklere yorum yapabilmesi, diğer üyeleri takip edebilmesi, belli içerikleri favorilere ekleyebilmesi, diğer üyelerle mesajlaşabilmesi için ana sayfada bulunan Üyelik Paketlerinden ve/veya Abonelik Tiplerinden birini seçmesi ve Üye Olması gerekir. Üye olabilmesi için Üyelik Formu’nda yer alan yer alan “Email”, “Ad Soyad”, “Şifre”, “Doğum Tarihi” “T.C. Kimlik no” bilgilerini doldurulması ve ekranda yer alan kodu sisteme girdikten sonra “Hesabımı Oluştur” kutucuğunu tıklaması gerekir. “Kullanıcı Adı” üyeye özeldir ve aynı kullanıcı adı iki farklı üyeye verilemez.”
  7. Kullanıcı’nın Platform üzerindeki hizmetlerin bazılarından yararlanabilmesi için Platform üzerinden ücretli veya ücretsiz bir hesap oluşturması gerekebilecektir. Hangi Hizmetler’den faydalanabilmek için hesap oluşturulması gerektiğini belirleme ve bu düzenlemeleri değiştirme yetkisi münhasıran Karavan Forum’a ait olup, Karavan Forum bu yetkisi çerçevesindeki belirleme ve değişiklikleri Platform üzerinde yer vererek bildirecektir. Yapılacak değişiklikler ile ilgili ayrıca bir bildirime gerek olmayacaktır. Kullanıcılar, aynı kullanıcı adı ile bir hesap oluşturabilecektir. Söz konusu hesap üzerinden gerçekleştirilen tüm işlemlerin, kullanıcı adı ve şifresinin güvenliğini sağlamak tamamen ve yalnızca Kullanıcı’nın sorumluluğundadır. Hesap bilgilerinin, kullanıcı adı ve şifrenin yetkisiz kişilerin eline geçmesi durumunda Kullanıcı derhal Karavan Forum’u yazılı olarak haberdar edecektir.
  8. Kullanıcı, Platform’a üye olabilmek için veya giriş yapabilmek için Facebook, Google, Microsoft, Apple ID, vb. hesaplar (bundan sonra kısaca “Dijital Mecra Hesapları” olarak anılacaktır) aracılığıyla giriş yapması halinde, bu şekilde dolaylı olarak sunmuş olduğu kendisine ait iletişim ve diğer kişisel bilgiler ile Karavan Forum tarafından talep edilen diğer bilgi ve belgeleri gerçeğe uygun, güncel, gerçek ve tam bir şekilde sağlayarak işbu Sözleşme’yi onaylaması gerektiğini bildiğini ve Karavan Forum’un gerekli görmesi halinde Kullanıcı’dan ek bilgi ve belge talep edebileceğini kabul, beyan ve taahhüt eder. Kullanıcı, Platform’a Dijital Mecra Hesapları aracılığıyla girmesi halinde; Karavan Forum’a ilgili hesabına erişim için gerekli yetki ve izinleri verdiğini kabul eder. Kullanıcı, Platform’a üye olmak için sağladığı bilgilerinde herhangi bir değişiklik olması durumunda, söz konusu bilgileri derhal güncellemekle yükümlüdür. Karavan Forum, bu kapsamda gerekli görmesi durumunda Kullanıcı’nın sunmuş olduğu belgelerin doğruluğunu her zaman resmi bilgi ve belgelerle doğrulamasını isteme hakkına sahiptir.
  9. Kullanıcı, Platform üzerindeki bilgileri ile oluşturduğu hesaba ilişkin bilgilerinin doğru, eksiksiz ve güncel olmasını sağlayacaktır. Bilgilerin doğru, eksiksiz ve güncel olmaması yönünde bir şüphe oluşması halinde, Karavan Forum verdiği hizmetleri süresiz olarak durdurabilecek veya sonlandırabilecektir.
  10. Kullanıcı’ya sunulan hizmetler sadece kişisel ve gayri ticari kullanıma açık olup, Kullanıcı bu amaç ve kullanım dışında hareket etmeyeceğini kabul ve taahhüt etmektedir. Bu nedenle Platform’da sunulan içeriğin veya bilgilerin, yazılımın, rezervasyonların, ürün ve hizmetlerin herhangi bir ticari veya rekabetçi faaliyet ya da amaçla tekrar satılması, derin bağlantıyla işaret edilmesi, kullanılması, kopyalanması, izlenmesi (ör. örümcek, kazıma) görüntülenmesi, indirilmesi veya çoğaltılması yasaktır. Bu yükümlülüklerin ihlalinin tespiti halinde Karavan Forum Hizmetler’i ve/veya Kullanıcı’nın Platform’a erişimini derhal askıya alabilir veya sonlandırabilir.
  11. Kullanıcı, Platform üzerinden yapacağı paylaşımlarda ve her türlü içerikte, yazacağı yorumlarda Türkiye Cumhuriyeti’nde yürürlükte olan mevzuata, genel ahlaka, adaba aykırı hareket etmeyecektir. Üye, küfür, cinsel içerik, nefret söylemi, ayrımcılık, tehdit ve şiddet, üçüncü kişilere ilişkin tam ad, soyad ya da diğer kişisel veri, çalışanlara kişisel saldırı, yasa dışı faaliyetlerin teşviki (uyuşturucu, fuhuş gibi), internet siteleri, e-postalar ve adresler, telefon numaraları, kredi kartı bilgileri, siyasi açıdan hassas yorumlar içeren yorum, paylaşım ve içerikler üretmeyeceğini taahhüt etmektedir. Bu gibi hallerde Karavan Forum söz konusu içerik ve yorumları kaldırabilir, Kullanıcı’nın üyeliğini ve Platform erişini askıya alabilir ya da sonlandırabilir.
  12. Kullanıcı, Platform’u kullanırken gerçekleştirdiği eylemlerin, Platform’a kendisinin eklediği, yüklediği, yüklenmesi için ilettiği veya diğer Kullanıcılar’a yönelttiği içerik, bilgi, fotoğraf ve yazışmaların doğru, ahlaka ve hukuka uygun olacağını, Türkiye Cumhuriyeti’nde yürürlükte olan mevzuat uyarınca herhangi bir şekilde kabahat veya suç niteliğinde olmayacağını, hakaret, iftira, tehdit, taciz veya Karavan Forum ya da Platform’un itibarını zedeleyici nitelikte olmayacağını taahhüt etmektedir.
  13. Kullanıcı, Platform’a fotoğraf, görsel, değerlendirme eklemekle bunların telif hakkına sahip olduğunu onaylamakta ve taahhüt etmekte olup, Platform’a eklemiş olduğu bu fotoğraf/görsel/değerlendirme(yorumların) Platform’da, internet sitesinde, uygulamalarda ve (çevrim içi/çevrim dışı) tanıtım malzemelerinde ve yayınlarda Karavan Forum’un kendi takdirine bağlı olarak kullanmasını kabul etmiş olmaktadır. Kullanıcı, bununla Karavan Forum’a kullanma, kopyalama, sergileme, kopyasını yaptırma, dağıtma, altruhsat verme, paylaşma ve sunması için tam yetki veren, dünya çapında, feshedilemez, koşulsuz, daimi hak ve lisans sağlamaktadır.
  14. Kullanıcı, Platform’u, Platform’da yer alan içerikleri, internet sitesini, çoğaltma, değiştirme, ters mühendisliğe tabi tutma, geri derleme veya herhangi bir şekilde Platform ve Hizmetler’e dahil yazılımın kaynak koduna ulaşma, kullanma, işleme eser yaratma, veri madenciliği yapma ya da Hizmetler ve Sözleşme’de belirtilmiş kullanım alanları dışında kullanma, yararlanma hakkına sahip değildir.
  15. Kullanıcı, virüs, zararlı kod, otomatik iptal programları (cancel bots), Truva Atı (Trojan Horse), internet paketi araştırıcısı (flood ping), servis dışı bırakma (denial-of-service) atakları, paket veya IP sahteciliği (spoofing), sahte yönlendirme veya elektronik posta adresi bilgileri veya benzer yöntemler ya da teknoloji kullanımı veya diğer herhangi bir şekilde Platform’a ve Platform ve bu kapsamında sunulan sair yazılımlara müdahalede bulunmayacaktır.
  16. Karavan Forum, Google Analytics’in Yeniden Pazarlama & Demografi ve İlgi Alanı Raporlaması özelliklerini kullanmaktadır. Reklam ayarlarınızı kullanarak Görüntülü Reklamcılık için Google Analytics’in kapsamı dışında kalabilir ve Google Görüntülü Reklam Ağı reklamlarınızı özelleştirebilirsiniz. Google Analytics ile sağlanan demografik bilgiler, karavanforum.com ve KARAVAN FORUM tarafından verilen reklamları, kullanıcılarımızın ilgi alanlarına göre özelleştirmek için kullanılmaktadır. Bu bilgiler, hedef kitle çalışmalarında kullanılırken diğer kullanıcılara ait bilgilerle birlikte olmak üzere reklam yayıncıları ile paylaşılabilir. İşbu Sözleşmeyi kabul ederek bilgilerinizin Reklam yayıncıları ile reklam ve tanıtım amacıyla paylaşılmasına onay vermektesiniz. Bu bilgiler herhangi bir şekilde kişisel bilgi (İsim, soyadı, T.C Kimlik No, cinsiyet, yaş vb.) içermeyip, grup olarak kullanıcı eğilimleri ile ilgili çalışmalar yapmak ve hedef kitleyi segmente etmek amacıyla kullanılmaktadır.
  17. Kullanıcı, Karavan Forum teknoloji sağlayıcılarının güvenlik önlemlerine ve buna ilişkin Karavan Forum tarafından verilen direktiflere uygun hareket edecektir. Platform’a ilişkin tarayıcı ve içeriklerin herhangi bir şekilde değiştirilmesi, Karavan Forum’un açık izni olmaksızın Platform’dan link verilmesi kesinlikle yasaktır.
  18. Ödeme sayfasında istenen kredi kartı bilgileri, Kullanıcılar’ın güvenliğini en üst seviyede tutmak amacıyla hiçbir şekilde Platform’da tutulmamaktadır. Bu şekilde ödemeye yönelik tüm işlemlerin Platform ara yüzü üzerinden online ödeme geçiş kapısı ve bilgisayarınız ya da telefonunuz arasında gerçekleşmesi sağlanmaktadır.
  19. Platform sadece karavanforum.com internet sitesinde belirtilen web tarayıcıları ve mobil cihazlarla uyumlu olacaktır. Karavan Forum belirtilenler dışındaki tarayıcı ve cihazlarla uyumluluk, verimlilik ve çalışabilirlik anlamında bir taahhütte bulunmamaktadır.
  20. Karavan Forum, Hizmetler’in sunulması ve Platform üyeliğinin sağlanması için kendi sunucularını ya da üçüncü kişi iş ortaklarının veya dış kaynak sağlayıcıların sunucularını kullanabilecektir.
  21. Karavan Forum Platform’da, internet sitesi ve yazılımlarda yapılacak güncelleme, iyileştirme veya teknik aksaklık veya gereksinimler, dış kaynak servis ve ürün sağlayıcıların hizmetlerini sonlandırması, aksatması, dış kaynak servis ve ürün sağlayıcıların kendi sistemlerinden gerçekleştirdikleri değişikliklerden kaynaklı durumları, dış kaynak servis ve ürün sağlayıcıların değiştirilmesi nedeniyle Platform’a erişimi geçici olarak engelleyebilecek, hizmetlerin sağlanmasında kesinti gerçekleştirebilecektir. Karavan Forum erişiminin engellenmesi veya kesinti hallerini mümkün olduğunca kısa sürede sonlandırmaya veya Platform ziyaret/kullanımının en düşük olduğu zaman aralığında gerçekleştirmeye gayret edecektir. Kullanıcı, bu maddede anılan nedenlerle yaşanan kesinti ve aksaklıklardan Karavan Forum’un herhangi bir sorumluluğunu olmadığını ve bunlara yönelik herhangi bir talepte bulunmayacağını peşinen kabul etmektedir.
  22. Karavan Forum Platform’da Kullanıcı’ya yönelik gerçekleştirdiği sıralama/listeleme, kişiselleştirilmiş bir varsayılan sıralamaya dayalı olarak, Kullanıcı ile alakalı arama sonuçları göstermeyi hedeflemektedir. Kullanıcı, söz konusu varsayılan aramada gezinebilir, filtreler kullanıp alternatif sıralama düzenlerine göre sıralama yapabilir, böylece arama sonuçlarının nasıl sunulacağını etkileyerek diğer kriterlere göre bir sıralama düzeni elde edebilir. Karavan Forum varsayılan sıralama sonuçlarını üretmek için sürekli gelişmekte olan birçok algoritma kullanmaktadır.
  23. Karavan Forum, Platform’un alan adı ile üyelerin hesapları da dahil olmak üzere alt alan adlarına ilişkin tüm haklar Karavan Forum’a aittir. Kullanıcıların, üyelik hesaplarının bulunduğu alt alan adları üzerinde hiçbir hakkı bulunmamaktadır. Silinen üyelik hesaplarının-sitelerin alt alan adları farklı üyelerce kullanılabilir.
  24. Karavan Forum, herhangi bir içeriği, herhangi bir zamanda içeriği yükleyen Kullanıcı’ya haber vermeksizin ve herhangi bir sebep göstermeksizin kendi takdiri doğrultusunda kaldırma düzenleme, değiştirme, engelleme hakkına sahiptir. Kullanıcı tarafından sağlanan içeriklerden Karavan Forum hiçbir şekilde sorumlu değildir. Karavan Forum, ilkelerine ve hukuka aykırı olan içerikleri-sayfaları yayından kaldırma hakkına sahip olup; böyle bir durumda Kullanıcı, Karavan Forum’dan hiçbir talepte bulunmayacağını gayrikabili rücu biçimde kabul etmiştir. Karavan Forum, Kullanıcı’dan gelen içeriği, e-postayı ya da sayfalarında bulunan herhangi bir iletiyi neden göstermeden reddetme, geciktirme, geç yayına alma veya yayınlamama hakkına sahiptir.
  25. Kullanıcı, Karavan Forum tarafından talep edilmeden ve/veya Karavan Forum’dan yazılı onay almaksızın ve/veya Karavan Forum ile herhangi bir anlaşma sağlamaksızın Platform’da reklam oluşturamaz, örtülü reklam niteliğinde olabilecek içerikler ile spam içerikler yükleyemez.
  26. Karavan Forum, Platform’un belli alanlarını veya kategorilerini, Karavan Forum’da kullanılan bazı hizmetleri ücretli hale getirebilir ve bu ücretleri tek taraflı olarak belirleyebilir.
  27. Karavan Forum’un hizmet aldığı 3. kişi veya kuruluşların kusurundan dolayı yaşanabilecek herhangi bir veri kaybı durumunda, Karavan Forum’un sorumluluğu bulunmamakta olup; kaybolan bilgi ve verilerin yeniden girilmesi sorumluluğu Kullanıcı’ya aittir. Bu sebeple; Kullanıcı’nın verilerini korumak üzere kendi önlemlerini alması önerilmektedir.
  28. Karavan Forum, resmi mercilerden usulüne uygun talep gelmesi halinde Kullanıcı bilgilerini ilgili mercilere iletecektir.
  29. Kullanıcı, Platform’u ziyaret ettiği süre boyunca Karavan Forum, “cookie” olarak da adlandırılan çerezlerin veya site kullanım verilerini analiz etme amaçlı javascript kodları veya benzer iz sürme verileri bilgisayarınıza yerleştirilebilir. Çerezler basit metin dosyalarından ibaret olup, kimlik ve sair özel bilgiler içermez, bu nevi kişisel bilgi içermemekle beraber oturum bilgileri ve benzeri veriler saklanır ve Kullanıcı’yı tekrar tanımak için kullanılabilir.
  30. Kullanıcı’nın yayın hakkına sahip olmadığı içerik bakımından, Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’ndaki usule uygun ve atıfta bulunmak şartıyla içerik sağlaması gerekmekte olup; aksi halde Kullanıcı Karavan Forum’un uğradığı ve uğrayabileceği doğrudan ve dolaylı, maddi ve manevi tüm zararını tazmin etmekle yükümlüdür.
  31. Karavan Forum, işbu Sözleşme nedeniyle ve/veya Platform üzerinden elde ettiği Kullanıcı’ya ilişkin bilgiler ve tüm kişisel veriler bakımından 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ve ilgili diğer mevzuata uygun şekilde hareket edecek, bu doğrultuda muhafaza edecek ve işleyecektir. Kullanıcı, işbu Sözleşme ile ve/veya Platform üzerinde gerçekleştirdiği eylemler esnasında onay verdiği Karavan Forum Kişisel Verilerin Korunmasına İlişkin Politika Metni ve Rıza Formu uyarınca kişisel verilerinin/ özel nitelikli kişisel verilerinin işlenmesini kabul etmektedir. Karavan Forum Platform’a, Kullanıcı’ya, Kullanıcı’nın Platform üzerindeki işlem ve eylemlerine ilişkin olan, Kullanıcı ile kurmuş olduğu ilişki kapsamında kendisi veya Platform ile paylaşılan bilgi ve verileri; güvenlik, yükümlülüklerini yerine getirme, istatistiki veri elde etme amacıyla veya ticari faaliyetleri kapsamında, Platform’da yer alan Gizlilik ve Kişisel Verilerin Korunması Politika Metni’ne uygun olarak kullanılabilecek, işleyebilecek, tasnif edip muhafaza edilebilecektir. Karavan Forum, Kullanıcı’ya, Platform’a ve Üye’nin Platform üzerinden gerçekleştirdiği eylemlere ilişkin verileri, yürürlükteki mevzuat uyarınca yetkili mercilerce talep edilmesi durumunda ilgili yetkili mercilerle veya Üye ile Tedarikçiler arasında uyuşmazlık çıkması halinde anılan tarafların yasal haklarını kullanabilmesi amacıyla taraflar veya yetkili mercilerle paylaşabilecektir.
  32. Kullanıcı, Platform üzerinde gerçekleştirdiği eylemler esnasında onay verdiği Karavan Forum Ticari İletişim ve Ticari Elektronik İleti Gönderimi Onayı çerçevesinde kendisi ile iletişim kurulmasını kabul etmektedir.
  33. Kullanıcı, Karavan Forum’un iş ortakları, paydaşları, şubeleri ve ticari olarak iş birliği yaptığı üçüncü kişilerle kişisel verilerinin ve almış olduğu Hizmetler’e ya da Platform üzerindeki faaliyetlerine ilişkin bilgilerin paylaşılmasına muvafakat etmektedir.
  34. Kullanıcı, Karavan Forum ile telefon/çağrı merkezi vasıtasıyla yapacağı tüm görüşmelerin kalite standartları gereği kaydedileceğini ve uyuşmazlık hallerinde kullanılabileceğini kabul eder ve onaylar.
  35. Kullanıcı, Platform üyeliği, almış olduğu Hizmetler sırasında gerçekleştirdiği eylemler, diğer Kullanıcılar ile arasındaki ilişkiler nedeniyle diğer Kullanıcılar, üçüncü kişiler veya resmi, idari kurumlar tarafından yöneltilebilecek her türlü talepler, iddialar, hukuki, idari ve cezai yaptırımlardan tamamen ve münhasıran kendisi sorumludur. Herhangi bir şekilde bu ve bunun gibi tazminat, talep, yaptırımların Karavan Forum’a yöneltilmesi nedeniyle Karavan Forum’un uğrayabileceği doğrudan ve dolaylı tüm zararlar ilk talepte ve ferileriyle ödenmek üzere Kullanıcı’ya rücu edilecek olup, Kullanıcı tarafından derhal tazmin edilecektir.
  36. karavanforum.com ve bu alan adı üzerinden Üye’e tahsis edilen hesap, Hizmetler kapsamında üretilen yazılım, tasarım, teknolojik ve dijital faaliyetler sonucu ortaya çıkarılan her türlü üretim, kaynak kod, işleme eser, içerik, Platform’un tasarım, metin, imge, html kodu ve diğer kodlar da dahil ve fakat bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla tüm unsurları ve benzeri şeyler, Karavan Forum’un ticari markaları, ticari görünümü veya Platform vasıtasıyla sahip olduğu her tür maddi ve fikri mülkiyet hakları da dahil tüm malvarlığı, ayni ve şahsi hakları, ticari bilgi ve know-how üzerindeki her türlü hak ve mülkiyet münhasıran Karavan Forum’a aittir. Kullanıcı, Platform’u kullanırken, Platform üzerinde veya başka bir şekilde Karavan Forum’un, iştirakleri, kardeş şirketleri, iş ortaklarının, diğer Kullanıcılar veya herhangi bir kişi veya kurumun fikri ve sınai mülkiyet ve haklarını, kişilik haklarını ihlal etmeyecektir. Karavan Forum, Üye tarafından kendisinin veya üçüncü kişilerin haklarının ihlal edildiğinin tespiti halinde Platform’a derhal askıya alabilir veya sonlandırabilir.
  37. Karavan Forum, Platform’a girilmesi, Platform’un ya da Platform’daki bilgilerin ve diğer verilerin, programların vs. kullanılması, hizmetlerden yararlanılması yahut Platform’da paylaşılan İçerikler sebebiyle, taraflar arasındaki Sözleşmelerin ihlali, haksız fiil ya da başkaca sebeplere binaen, ağır kusuru dışında doğabilecek doğrudan ya da dolaylı hiçbir zarardan sorumlu değildir. Karavan Forum, Sözleşme’nin ihlali, haksız fiil, ihmal veya diğer sebepler neticesinde; hata, ihmal, verilerin silinmesi, kaybı, işlemin veya iletişimin gecikmesi, bilgisayar virüsü, iletişim hatası, hırsızlık, imha, izinsiz olarak kayıtlara girilmesi, kayıtların değiştirilmesi veya kullanılması hususunda herhangi bir sorumluluk kabul etmez. Platform’a ya da link verilen sitelere girilmesi, Platform’un kullanılması ile Kullanıcı’nın Platform’u ziyaret etmesi ve kullanımı sonucunda doğabilecek her tür sorumluluktan, mahkeme masrafları ve diğer masraflar da dahil olmak üzere Şirket’in her tür zarar ve talep hakkından beri kılındığı kabul edilmektedir.
  38. Kullanıcı’nın Platform’u kullanması, hizmetlerden yararlanması ya da paylaşılan içerikler’den faydalanması ile ilgili her türlü risk münhasırsan Kullanıcı üzerinde olacaktır. Kullanıcı, Platform’un kullanımı ve Platform’da paylaşılan içerikler’e ilişkin olarak Karavan Forum’da hangi ham altında olursa olsun herhangi bir şekilde talepte bulunmayacağını, Karavan Forum’un içerikler’e ilişkin herhangi bir garanti ya da taahhüt vermediğini kabul, beyan ve taahhüt eder. Karavan Forum Türkiye Cumhuriyeti yasalarının izin verdiği ölçüde, kar kaybı, şerefiye ve itibar kaybı dahil ancak bunlarla sınırlı olmaksızın Platform’un kullanımı ve/veya içerik paylaşımı neticesinde yahut Kullanıcılar’ın fiilleri nedeniyle meydana gelen hiçbir doğrudan, dolaylı, özel, arızı, cezai zarardan sorumlu olmayacaktır. Platform ve platform üzerinden sunulan hizmetler ve sair içerikler “olduğu gibi” sunulmakta olup bu kapsamda Karavan Forum’un bunların doğruluğu, tamlığı ve güvenilirliği ile ilgili herhangi bir sorumluluk ya da taahhüdü bulunmamaktadır. Şirket, işbu sözleşme kapsamında ticari elverişlilik, belli bir amaca veya kullanıma uygunluk veya ihlalin söz konusu olmamasına ilişkin olarak açık veya zımni herhangi bir taahhütte bulunmamaktadır.
  39. Kullanıcı, Platform üzerinden Şirket’in kontrolünde olmayan başka internet sitelerine ve/veya platformlara, dosyalara veya içeriklere link verilebileceğini, üçüncü taraflara ait hizmetlerin sunulabileceği ve bu tür linklerin yöneldiği internet sitesini veya işleten/hizmeti veren kişiyi desteklemek amacıyla veya internet sitesi veya içerdiği bilgilere yönelik herhangi bir türde bir beyan veya garanti niteliği taşımadığını, söz konusu linkler vasıtasıyla erişilen platformlar, internet siteleri, dosyalar ve içerikler, hizmetler veya ürünler veya bunların içeriği hakkında Karavan Forum’un herhangi bir sorumluluğu olmadığını kabul ve beyan eder.

Karavan Forum oluşturduğu veya yer sağladığı içeriğin kanuna uygun olmasına özen göstermekte olup, hukuka aykırı olduğunu düşündüğünüz bir içerik veya Karavan Forum ile ilgili herhangi başka bir sorununuz hakkında bilgi@karavanforum.com e-posta adresine bildirimde bulunabilirsiniz.

Open chat
Size destek olabilmek için buradayız.