Skip to content Skip to footer

Karavanda Yapabileceğiniz 5 Kolay Yemek Tarifi

Karavanda yapabileceğiniz 5 kolay yemek tarifi:

Tavada Tavuk Şiş
Malzemeler:
  • 500 gram küp şeklinde doğranmış tavuk göğsü
  • 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 2 diş ezilmiş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon (İsteğe bağlı)
  • Taze veya kuru kekik (İsteğe bağlı)
  • Ahşap şişler (Soslayacağınız kadar)
Yapılışı:

Tavuk göğsünü küp şeklinde doğrayın ve bir kaseye alın.
Ayrı bir kapta zeytinyağı, ezilmiş sarımsak, limon suyu, yoğurt, tuz, karabiber, kırmızı pul biber ve isteğe bağlı olarak kimyon ve kekiği karıştırın. Bu sos tavuğun üzerine lezzet vermek için kullanılacak.
Tavuk parçalarını hazırladığınız sosta en az 30 dakika (daha uzun süre bekletmek daha iyi sonuç verecektir) marine edin. Tüm parçaların iyice soslanması için zaman zaman karıştırabilirsiniz.
Ahşap şişleri suya batırın, bu şekilde şişlerin yanması önlenmiş olur.
Tavayı orta ateşte ısıtın ve şişleri tavada kızdırın. Bu adım şişlerin üzerine güzel bir kızarıklık verir.
Marine edilmiş tavuk parçalarını şişlere geçirin. Her şişe yaklaşık 4-5 parça tavuk gelecek şekilde düzenleyin.
Tavayı hafifçe yağlayın ve tavuk şişlerini tavada her iki tarafı da güzelce kızarana kadar pişirin. Tavukların iç kısımlarının iyice piştiğinden emin olun.
Tavuk şişleri pişirdikten sonra servis yapabilirsiniz. Yanında pilav, cacık veya salata gibi garnitürlerle servis edebilirsiniz.

Ciğer Tava
Malzemeler:
  • 500 gram dana ciğeri, zarlarından arındırılmış ve doğranmış
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ (Tercihen ayçiçek yağı)
  • 1 büyük soğan, ince dilimler halinde doğranmış
  • 2 diş ezilmiş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber (İsteğe bağlı)
  • Limon dilimleri (Servis için)
Yapılışı:

Ciğerleri bir kaba alın ve suyla iyice yıkayın. Ardından sudan çıkardığınız ciğerleri kağıt havlu ile kurulayın.
Büyük bir tavayı orta ateşte ısıtın ve sıvı yağı ekleyin.
Tavaya doğranmış soğanları ekleyin ve kısık ateşte pembeleşene kadar kavurun.
Ezilmiş sarımsakları tavaya ekleyin ve birkaç dakika daha kavurun.
Doğranmış ciğerleri tavaya ilave edin. Tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak pul biberi ekleyin. Ciğerlerin her iki tarafını da güzelce kızartın. Yaklaşık 4-5 dakika pişirmek yeterli olacaktır. Ciğerleri fazla pişirirseniz sertleşebilirler, bu yüzden dikkatli olun.
Ciğerler kızardıktan sonra limon dilimleriyle servis yapabilirsiniz. Sıcak olarak servis edildiğinde daha lezzetli olur.
Ciğer tavayı pilav, cacık, yeşillik veya turşu gibi yanında tercih ettiğiniz garnitürlerle servis edebilirsiniz.

Köri Soslu Tavuk
Malzemeler:
  • 500 gram tavuk göğsü, kuşbaşı doğranmış
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ (Tercihen ayçiçek yağı)
  • 1 büyük doğranmış soğan
  • 2 diş ezilmiş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı köri tozu
  • 1 çay kaşığı toz zencefil
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber (İsteğe bağlı, acı sevenler için)
  • 1 su bardağı tavuk suyu veya su
  • 1 su bardağı süt veya hindistan cevizi sütü (İsteğe bağlı)
  • Tuz ve karabiber (Damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz)
  • Taze maydanoz veya kişniş (Garnitür için)
Yapılışı:

Bir tavada sıvı yağı ısıtın ve doğranmış tavuk göğsünü ekleyin. Tavuklar hafifçe kahverengi olana kadar kısık ateşte kızartın. Ardından tavukları bir tabağa alın ve kenara koyun.
Aynı tavaya doğranmış soğanı ekleyin ve şeffaflaşana kadar kavurun.
Sarımsağı, köri tozunu, toz zencefili, kimyonu ve isteğe bağlı olarak kırmızı pul biberi ekleyin. Birkaç dakika daha kavurarak baharatların aromasını açığa çıkarın.
Tavuk suyunu veya suyu tavaya ekleyin ve karıştırın. Ardından sütü veya hindistan cevizi sütünü ekleyin. Tuz ve karabiberi de ilave edin ve karıştırın.
Tavukları tavaya geri ekleyin ve karışımı tavuklarla iyice kaplayacak şekilde karıştırın.
Tavanın kapağını kapatın ve köri soslu tavukları orta ateşte yaklaşık 10-15 dakika pişirin. Tavuklar tamamen pişene ve sos kıvamını alana kadar ara sıra karıştırın.
Pişmiş tavukları bir servis tabağına alın ve üzerine taze maydanoz veya kişniş yaprakları serpiştirerek servis yapın.
Köri soslu tavuk, pilav, mantar sote veya sebzeli bir yemek ile birlikte servis edilebilir.

Tavada Pizza
Malzemeler:
  • 2 adet yuvarlak pizza hamuru (Ya hazır alabilir ya da evde kendiniz yapabilirsiniz.)
  • 1 su bardağı pizza sosu
  • 2 su bardağı rendelenmiş mozzarella peyniri
  • İsteğe bağlı olarak doğranmış jambon, salam, sosis gibi pizza malzemeleri
  • İsteğe bağlı olarak doğranmış mantar, biber, domates gibi sebzeler
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kurutulmuş kekik veya fesleğen (İsteğe bağlı.)
Yapılışı:

Pizza hamurlarınızı hazırlayın veya hazır hamurları kullanın. Hamurları yuvarlak şekilde açın ve biraz un serpiştirilmiş bir yüzeye yerleştirin.
Tavayı orta ateşte ısıtın ve üzerine biraz zeytinyağı ekleyin. Tavayı iyice yağlayın.
Bir pizza hamurunu tavaya yerleştirin ve kenarlarından taşmasına izin verin.
Pizza sosunu hamurun üzerine yayın. Sosun üzerine mozzarella peynirinin yarısını serpin.
İsteğe bağlı olarak doğranmış jambon, salam, sosis gibi pizza malzemelerini ve sebzeleri serpiştirin. Üzerine kalan mozzarella peynirini serpin.
Diğer pizza hamurunu kullanarak aynı adımları tekrarlayın ve ikinci katmanı üzerine yerleştirin.
Tavanın kapağını kapatın ve tavada pizza hamurlarını orta ateşte yaklaşık 10-15 dakika pişirin. Peynir eriyene, hamur alttan hafifçe kızarana kadar pişirin.
Pizza tamamen piştiğinde, tava üzerinden alın ve bir dilimleyici veya bıçak yardımıyla dilimlere ayırın.
Dilimlediğiniz pizzaları servis yapın. Üzerine tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak kurutulmuş kekik veya fesleğen serpebilirsiniz.
Sıcak olarak servis yapın ve dilerseniz yanında soslarla servis edin. (Örneğin, acı sos veya sarımsaklı yoğurt.)

Tava Böreği
Malzemeler:
  • Yufka veya hazır börek yufkası
  • 250 gram kıyma veya peynir (Tercihinize bağlı)
  • 1 adet doğranmış soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber (İsteğe bağlı)
  • Yeteri kadar sıvı yağ (Kızartmak için)
Yapılışı:

İlk olarak börek içini hazırlayın. Eğer kıymalı börek yapacaksanız, bir tavada sıvı yağı ısıtın ve doğranmış soğanı ekleyin. Soğanlar şeffaflaşana kadar kavurun. Ardından kıymayı ekleyin ve kıyma suyunu salıp çekene kadar kavurun. Tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak kırmızı pul biberi ekleyin. Kıymalı iç harcınız hazır.
Eğer peynirli börek yapmak isterseniz, kıyma yerine peyniri kullanın. Peyniri rendeleyin veya ezin.
Yufkaları tezgaha serin ve üzerine biraz sıvı yağ gezdirin.
Yufkanın geniş tarafına hazırladığınız iç harçtan koyun. Kıyıları içe doğru katlayarak rulo şeklinde sarın. Bu şekilde tüm yufkaları hazırlayın.
Tavayı orta ateşte ısıtın ve yeteri kadar sıvı yağı ekleyin.
Hazırladığınız börekleri tavaya yerleştirin ve her iki tarafını da altın rengi olana kadar kızartın. Börekleri çevirirken dikkatli olun.
Kızaran börekleri kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzdürün.
Sıcak olarak servis yapın. Yanında yoğurt veya ayran gibi fermente bir içecek ile servis edebilirsiniz.

Dilerseniz tarifleri kendi zevkinize göre uyarlayabilir ve farklı malzemeler ekleyebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Leave a comment

Size nasıl yardımcı olabiliriz?